(ABM FN-Dow Jones) De Chinese beurzen vonden vrijdagochtend de weg omhoog met Hongkong als koploper met een stijging van meer dan een procent. Tokio en Mumbai koersten daarentegen tot een procent in het rood.

Japanse beleggers kozen voor de zijlijn in aanloop naar de verkiezingen dit weekend. De Japanse premier Shigeru Ishiba schreef vervroegde verkiezingen uit om zijn positie te versterken, maar nu lijkt de rechts-conservatieve LDP voor het eerst in 15 jaar zijn meerderheid kwijt te raken, hetgeen tot onzekerheid leidt op de financiële markten. 

Daarnaast werd bekend dat de inflatie in Tokio, een leidraad voor de landelijke inflatie, is gedaald van 2,2 procent in september naar 1,8 procent in oktober. De yen noteerde vanochtend ten opzichte van de dollar op het laagste niveau in drie maanden tijd.

Wall Street sloot donderdagavond verdeeld. Aanvankelijk reageerden beleggers de afgelopen periode nog enthousiast op de vrijgave van sterke macrocijfers, wat resulteerde in nieuwe recordstanden, maar nu lijkt het besef ingedaald dat door de veerkrachtige economie nieuwe renteverlagingen opeens minder voor de hand liggen. 

Tesla presenteerde woensdagavond verrassend sterke cijfers en het aandeel sloot donderdag maar liefst 22 procent hoger. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend met 0,2 procent nipt hoger naar 70,32 dollar per vat, na een daling met 0,8 procent donderdagavond in New York.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een lagere opening.

Bron: ABM Financial News
ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version