(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Proximus verlaagd van 6,90 naar 6,10 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist David Vagman.

De analist houdt daarmee rekening met de deals die het telecombedrijf sloot voor de uitrol van glasvezelnetwerken in Vlaanderen, de verkoop van onderdelen en de zwakke outlook voor de vrije kasstroom voor de periode 2028 tot en met 2030.

De deals die het bedrijf sloot voor de uitrol van glasvezelnetwerken in Vlaanderen gaat Proximus 1,3 miljard euro, ofwel 4 euro per aandeel, extra kosten, merkte Vagman op.

Met name voor degenen die optimistisch zijn over deze samenwerkingsovereenkomsten kwam de outlook van het management voor de vrije kasstroom van circa 350 miljoen euro voor 2028 tot en met 2030 dan ook als een schok, voegde de analist toe.

Vagman denkt dat de zwakke outlook voor de vrije kasstroom het gevolg is van de hoge kosten voor wholesale, inclusief het vertrek uit plattelandsgebieden, een zwakke onderhandelingspositie, migratiekosten en desinvesteringen, waardoor het risicoprofiel van Proximus verslechtert en er veel obstakels voor het bedrijf in het verschiet liggen, zoals de komst van Digi en meer concurrentie.

Het aandeel Proximus noteerde maandag 0,1 procent lager op 7,03 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook






  1. Belfius en Proximus stoppen met digitale bankapp Banx





  2. Video: blijf in aandelen


Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?



Share.

Leave A Reply

Exit mobile version