Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten en tevens in de race voor de volgende verkiezingen, heeft gisteren zijn eerder aangekondigde cryptoproject ‘World Liberty Financial’ gelanceerd – dat de financiële macht weer terug in handen van het Amerikaanse volk moet leggen.

Hoewel de details over het platform nog altijd schaars zijn, werd er wel bekendgemaakt dat het veelbesproken project een eigen cryptotoken op de markt zal brengen.

Trump’s mysterieuze cryptoproject gelanceerd

Vorige maand maakte Eric Trump, de zoon van Donald Trump, bekend dat de Trump Organization, het overkoepelende bedrijf voor de ondernemingen van Donald Trump, bezig zou zijn met een eigen crypto-initiatief.

De week erna werd bekend dat het zou gaan om een decentralized finance (DeFi) platform waarmee alle Amerikanen financiële leningen kunnen aangaan zonder afhankelijk te zijn van financiële instellingen. Zoals Trump aangaf, moet het de ‘’verouderderde en trage’’ traditionele banken verplaatsen.

Vorige week kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het project op 16 september gelanceerd zou worden. Dit gebeurde gisteren in een livestream op socialmediaplatform X.

Hoewel er nog weinig informatie beschikbaar is over World Liberty Financial, is het duidelijk dat het platform een WLFI-token zal uitbrengen. Dit token, dat niet verhandelbaar zal zijn, fungeert als een governance-token. Houders krijgen hiermee inspraak in de richting en beslissingen van het platform.

Mede-oprichter Zak Folkman onthulde dat 62,66% van de beschikbare WLFI-tokens beschikbaar zal zijn voor verkoop aan het grote publiek, hoewel het totale aanbod nog niet is onthuld.

De verkoop van deze tokens zal gereguleerd worden door de Amerikaanse SEC en is binnen de VS alleen toegankelijk voor geaccrediteerde investeerders.

Gebruiksvriendelijk DeFi-project

Het DeFi-project zal hoogstwaarschijnlijk gebouwd worden op de blockchain van Ethereum – gezien de mogelijke samenwerking met DeFi-protocol Aave – maar onderscheidt zich door een meer gebruiksvriendelijke en toegankelijke benadering te bieden dan de concurrentie. Volgens Eric Trump moet DeFi namelijk makkelijker te gebruiken zijn voor gewone mensen.

Het is niet de eerste zet van Trump binnen de crypto-wereld. Hij heeft inmiddels al vier verschillende non-fungible token (NFT) projecten op zijn naam staan en profileert zichzelf als de ‘crypto-president’ die de Amerikaanse crypto-industrie vooruit zal helpen mocht hij aan het roer komen te staan.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar
Share.

Leave A Reply

Exit mobile version