(ABM FN-Dow Jones) Ebusco heeft de rechtszaak tegen Qbuzz verloren. Dit bleek woensdagavond.

Maandag liet Ebusco weten een kort geding tegen Qbuzz te zijn gestart, omdat het vervoersbedrijf een order van 45 elektrische bussen wilde annuleren.

Die bussen zijn volgens Ebusco al geproduceerd. Ebusco wilde daarom de bussen leveren en betaald krijgen.

De financiële situatie is namelijk “zeer precair”, zei CFO Jurjen Jongma maandag tegen ABM Financial News.  “En we moeten ook de salarissen kunnen blijven betalen.”

“Het verlies van de order zou een aanzienlijke druk leggen op de werkkapitaalpositie”, waarschuwde de fabrikant maandag.

Om het werkkapitaal op peil te houden, heeft Ebusco de productie grotendeels stilgelegd in afwachting van de uitkomst van de rechtszaak en de voltooiing van een claimemissie.

Nul op rekest

Woensdagavond bleek dat Ebusco bij de rechtbank het onderspit delfde.

“De voorzieningenrechter gaat ervan uit dat Qbuzz een beroep mag doen op ontbinding van de Busovereenkomst. De vorderingen van Ebusco tot nakoming van de Busovereenkomst en opheffing van het beslag worden daarom afgewezen”, aldus de uitspraak.

Maandag meldde Ebusco ook al annuleringen door Connect Bus en Keolis.

“Aangezien een groot deel van de Connect Bus order, bestaande uit 47 bussen, al in een vergevorderd stadium van productie is, is het bedrijf momenteel in gesprek met verschillende partijen om deze reeds geproduceerde bussen te verkopen”, aldus het bedrijf maandag.

Ebusco verwacht de helft van deze bussen te kunnen verkopen aan één partij. De verkoopprijs zou zelfs iets gunstiger zijn dan aan Connect Bus, aldus CFO Jongma in gesprek met ABM Financial News, maar daar staat tegenover dat er ook wat aanpassingskosten moeten worden gemaakt.  

Het ‘turnaround’ plan en de voorgestelde claimemissie zullen donderdag worden besproken op de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van het bedrijf.

Bron: ABM Financial News






Share.

Leave A Reply

Exit mobile version