Het ordewoord in it voor de financiële sector wordt: hybride multi-cloud. Het moet in drie jaar hét toonaangevende it-model in deze industrie worden. Wat het vandaag nog niet is; dat is nu nog het datacenter of de private cloud.

Tot die bevinding komt de jaarlijkse Financial Services Enterprise Cloud Index (ECI). Dit wereldwijde onderzoeksrapport meet de vooruitgang op het gebied van cloud-adoptie bij bedrijven in de financiële dienstverlenings- en verzekeringssector.
Omdat het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Nutanix nemen we het per definitie met een korrel zout. Al zien we in de rondvroeg die Vanson Bourne uitvoerde bij 1.500 it- en devops-besluitvormers over de hele wereld interessant trends.

Financial Services IT Operating Model in gebruik en gepland.

Uit hun rondvraag blijkt dat de respondenten verwachten dat er de komende drie jaar bijna drie keer zoveel gebruik zal gemaakt worden van de hybride-multi-cloud-aanpak. Een model dat wordt gekenmerkt door de integratie van privé-infrastructuur met twee of meer publieke cloudplatforms.

In het onderzoek geeft 18 procent van de ondernemingen in de financiële dienstverlening aan dit model vandaag te gebruiken. Maar volgens het onderzoek van Nutanix zou binnen een tot drie de helft van de financiële bedrijven voor hybride multicloud gaan. Dat is meer dan in menig andere sector. Vandaag is in de financiële sector datacenter/private cloud  (34 procent) het meest voorkomende it-model, gevolgd door hybride cloud (27 procent), maar die modellen zouden de komende jaren fors terugvallen.

Opvallend is dat binnen drie jaar, na hybrid multicloud, het multiple public cloud-model (met 23 procent) het op een na meest toegepaste it-model in de financiële sector zou worden. Of hoe er in veel gevallen dus een publieke cloud bij komt kijken.

Applicaties verplaatsen

Er beweegt dus wel wat, letterlijk ook. Bijna alle respondenten (97 procent) in de financiële dienstverlening – en 95 procent wereldwijd – geven aan dat ze in de afgelopen twaalf maanden een of meer applicaties hadden verplaatst naar een andere it-infrastructuur.

De reden waarom financiële ondernemingen applicaties verplaatsen naar een andere infrastructuur, is omdat ze de prestaties van gegevenstoegang, beveiliging en naleving van regelgeving willen verbeteren.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version