Op woensdag heeft JPMorgan zijn vooruitzichten voor Synchrony Financial (NYSE: SYF) bijgewerkt, waarbij het koersdoel werd verhoogd naar €59,00 van het eerdere €53,00, terwijl het Neutral-advies voor het aandeel werd gehandhaafd. De aanpassing volgt op het derdekwartaalrapport van Synchrony Financial over 2024, waarin een aangepaste verwaterde winst per aandeel (EPS) van €1,94 werd gerapporteerd. Dit cijfer overtrof zowel de JPMorgan-schatting van €1,71 als de consensusschatting van €1,81, wat werd toegeschreven aan hogere rente en vergoedingen, overige inkomsten en lagere RSA-kosten dan verwacht.

Synchrony Financial heeft ook zijn EPS-prognose voor het volledige jaar 2024 naar boven bijgesteld naar een bereik van €8,45-€8,55, vergeleken met de eerdere voorspelling van €7,60-€7,80. Deze update is gebaseerd op de aanname dat de late fee-regel niet zal worden geïmplementeerd in FY24. Als reactie hierop heeft JPMorgan zijn eigen verwaterde EPS-schatting voor Synchrony Financial in 2024 verhoogd naar €8,51, inclusief een winst van €1,96 uit de verkoop van Pets Best in het eerste kwartaal van 2024.

De belangrijkste zorg voor Synchrony Financial, zoals benadrukt door het management, is de timing en uitkomst van de rechtszaak over de late fee-regel van het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB). Het management is van mening dat de regel niet in 2024 van kracht zal worden, hoewel ze wel verwachten dat deze uiteindelijk zal worden geïmplementeerd, zij het met onzekere timing. Het bedrijf blijft navigeren door onzekerheden met betrekking tot de rechtszaak, mogelijke verschuivingen in consumentengedrag als gevolg van de regelwijziging, en de impact van de eerder geïmplementeerde PPPCs.

Het management heeft aangegeven dat het zijn mitigerende acties niet zal terugdraaien tenzij er substantiële zekerheid is dat de late fee-regel in de toekomst niet opnieuw zal worden ingevoerd. Rekening houdend met deze overwegingen is het koersdoel van JPMorgan van €59 voor december 2025 gebaseerd op 7,75 keer de aangepaste EPS-schatting voor 2026 van €7,61, wat een geannualiseerd totaalrendement van 7,2% suggereert.

In ander recent nieuws rapporteerde Synchrony Financial een nettowinst van €789 miljoen, of €1,94 per verwaterd aandeel, in zijn Q3 2024 earnings call. Het bedrijf zag een stijging van 10% in de netto-inkomsten, die €3,8 miljard bereikten. Ondanks uitdagingen in consumentenbestedingen en kredietprestaties, voegde Synchrony 4,7 miljoen nieuwe rekeningen toe en genereerde €45 miljard aan aankoopvolume. Het bedrijf verwacht echter een daling van het aankoopvolume met een laag enkelcijferig percentage voor Q4.

Synchrony’s voorziening voor kredietverliezen steeg naar €1,6 miljard als gevolg van hogere netto-afschrijvingen, en het bedrijf voorspelt een volledig verwaterde winst per aandeel tussen €8,45 en €8,55 voor het volledige jaar 2024. De firma streeft ernaar om in 2025 een afschrijvingspercentage tussen 5,5% en 6% te bereiken.

Als reactie op mogelijke regelgevende veranderingen is Synchrony voorbereid op de implementatie van de late fee-regel van het Consumer Financial Protection Bureau. Het bedrijf blijft gericht op langetermijn risico-gecorrigeerde rendementen en is van plan strategieën aan te passen op basis van portfolioprestaties en marktomstandigheden.

InvestingPro Inzichten

De recente prestaties van Synchrony Financial en de bijgewerkte vooruitzichten van JPMorgan worden verder ondersteund door realtime gegevens van InvestingPro. De K/W-verhouding van het bedrijf van 7,9 en de aangepaste K/W-verhouding van 6,97 voor de laatste twaalf maanden tot Q2 2024 geven aan dat het aandeel tegen een relatief lage waardering wordt verhandeld in vergelijking met de winst. Dit sluit aan bij een InvestingPro Tip die suggereert dat SYF “wordt verhandeld tegen een lage K/W-verhouding in verhouding tot de winstgroei op korte termijn”.

De sterke financiële positie van het bedrijf blijkt uit de omzetgroei van 14,02% over de laatste twaalf maanden en een indrukwekkende operationele winstmarge van 48,48%. Deze cijfers ondersteunen JPMorgan’s positieve herziening van Synchrony’s EPS-prognose voor 2024.

InvestingPro Tips benadrukken ook dat Synchrony Financial al 9 opeenvolgende jaren dividenduitkeringen heeft gehandhaafd, met een huidig dividendrendement van 1,88%. Dit toont de toewijding van het bedrijf aan om waarde terug te geven aan aandeelhouders, zelfs terwijl het navigeert door regelgevende onzekerheden.

Voor beleggers die op zoek zijn naar een uitgebreidere analyse, biedt InvestingPro 11 aanvullende tips voor Synchrony Financial, die diepere inzichten verschaffen in de financiële gezondheid en marktpositie van het bedrijf.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version