Beijing schiet de economie (eindelijk) te hulp
China heeft zich over zijn vrees heen gezet en gaat de economie eindelijk volop stimuleren. Zo fors, dat het lijkt of de economie er erger aan toe is dan beleggers vermoeden, aldus Edin Mujagic.

Het houdt niet op

Maar het werkt wel

Marktfalen veroorzaakt outperformance kwaliteitsbedrijven
Bedrijven met een stabiele, hoge winstmarge doen het op de beurs beter dan bedrijven met een lage, onvoorspelbare winstgevendheid. De oorzaak ligt bij marktfalen en analisten die er consequent naast zitten.

Met normalisering yield curve is recessiegevaar geenszins geweken
Nu de rentecurve niet langer omgekeerd is, is een naderende recessie van de baan, zou je zeggen. Econoom Christopher Jeffery van vermogensbeheerder LGIM staat er anders in. Volgens hem maakt de recente normalisering van de rentecurve de recessiekans eerder groter.

Gevallen dividendaandelen die vragen opgeraapt te worden
The Motley Fool heeft 5 Amerikaanse dividendaandelen geselecteerd, die tot 77% gedaald en beschouwt dat als een mooie koopkans.

Nog opmerkelijker: rente Griekse 5-jaars ligt inmiddels lager dan de Franse evenknie
Nu laat de Franse regering het geld ook wel flink rollen met een verwacht begrotingstekort dit jaar van 6%. Was er niet wat belangrijks getekend in Maastricht?

Er is meer dan K/W

Frankrijk in de problemen

En de Amerikaanse huizenmarkt gaat op slot


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version