(ABM FN-Dow Jones) Nucor heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet geboekt. Dit bleek maandag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse staalproducent.

Nucor boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 7,4 miljard dollar, in vergelijking met 8,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 249,9 miljoen dollar, ofwel 1,05 dollar per verwaterd aandeel, tegenover 1,1 miljard dollar, ofwel 4,57 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst werd het afgelopen kwartaal onder andere gedrukt door niet-contante lasten van 83,0 miljoen dollar, ofwel 0,27 dollar per verwaterd aandeel, en 40 miljoen dollar, ofwel 0,17 dollar per verwaterd aandeel, gerelateerd aan de waardevermindering van bepaalde vaste activa.

Outlook

Voor het lopende kwartaal wordt op een winst per [verwaterd] aandeel gerekend van 1,05 dollar per aandeel, wat een daling markeert ten opzichte van de winst een jaar eerder. De grootste oorzaak van de verwachte daling is de gedaalde winst van het staalfabriek-segment, wat veroorzaakt wordt door lagere verkoopprijzen en lagere volumes.

Het aandeel Nucor noteerde maandag in de elektronische handel nabeurs 2,3 procent lager.

Bron: ABM Financial News
ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook








  1. Afschrijving dwingt Nucor tot stevige winstwaarschuwing








  2. Nucor in lastig vaarwater en verlaagt outlook


Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?



Share.

Leave A Reply

Exit mobile version