Ripple Labs Inc., een grote speler in blockchain betalingen, zet een belangrijke stap in zijn wereldwijde expansie met een nieuwe licentie in Dubai. Met deze goedkeuring in principe van de Dubai Financial Services Authority (DFSA) krijgt Ripple de mogelijkheid om zijn diensten vanuit het Dubai International Financial Centre (DIFC) verder uit te breiden, wat een flinke boost betekent voor de aanwezigheid van het bedrijf in de regio.

Het nieuws zorgde door de spanning in het Midden-Oosten niet voor het gewenste effect op de XRP koers. De koers staat zo’n 4,6% lager dan 24 uur geleden op $0,59.

Dubai als cryptohub en toegangspoort tot de MENA regio

Dubai heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke stad voor de cryptowereld, en speelt een cruciale rol als toegangspoort tot het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Ripple, dat al een betalingsnetwerk heeft opgezet in deze regio, kan dankzij de nieuwe licentie zijn betalingsoplossingen nu effectiever uitrollen naar een bredere klantenkring. De focus ligt hierbij op het aanbieden van snelle en kostenefficiënte grensoverschrijdende betalingen, een dienst die vooral aantrekkelijk is voor bedrijven die zaken doen in meerdere landen.

Volgens CEO Brad Garlinghouse biedt de transparante en ondersteunende regelgeving van de Verenigde Arabische Emiraten een uitstekende basis voor digitale bedrijven zoals Ripple. Hij benadrukt dat duidelijke regelgeving essentieel is voor zowel bedrijven als consumenten, en dat de UAE een wereldwijd voorbeeld stelt met zijn aanpak. Ripple ziet de goedkeuring dan ook als een belangrijk onderdeel van zijn strategie om zijn diensten wereldwijd verder uit te breiden.

Regionaal hoofdkantoor en compliance

De uitbreiding van Ripple in Dubai gaat verder dan alleen het verkrijgen van een nieuwe licentie. Het bedrijf heeft al sinds 2020 een regionaal hoofdkantoor in de stad en werkt actief aan het versterken van zijn positie in het Midden-Oosten. De nieuwe licentie bevestigt ook de toewijding van Ripple aan het naleven van regelgeving in verschillende jurisdicties, wat van groot belang is gezien de juridische uitdagingen die het bedrijf in de Verenigde Staten ondervindt met de Securities and Exchange Commission (SEC).

Door de infrastructuur voor digitale betalingen verder uit te rollen in de Verenigde Arabische Emiraten, maakt Ripple zijn diensten toegankelijker voor een groter aantal klanten in de regio. Dit is een belangrijke stap in de missie van het bedrijf om wereldwijd efficiënte en veilige betalingsoplossingen te bieden. Bovendien zorgt deze uitbreiding ervoor dat Ripple zich kan positioneren als een sleutelfiguur binnen het financiële landschap van de VAE, een land dat bekendstaat om zijn innovatieve benadering van crypto en digitale assets.

Toekomstperspectief voor Ripple in de VAE

Met de nieuwe licentie op zak is Ripple goed gepositioneerd om een prominente rol te spelen in de financiële sector van de Verenigde Arabische Emiraten. De transparante regelgeving van het land maakt het een aantrekkelijke markt voor crypto en blockchainbedrijven, en Ripple lijkt vastberaden om deze kans optimaal te benutten. Door zijn klantenbestand uit te breiden en zijn geavanceerde digitale betalingsoplossingen verder te ontwikkelen, versterkt Ripple zijn positie als een van de belangrijkste spelers in de wereld van grensoverschrijdende betalingen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version