Ripple heeft in principe goedkeuring gekregen van de Dubai Financial Services Authority (DFSA) om zijn diensten voor digitale activa uit te breiden binnen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Deze stap stelt Ripple in staat om snellere en meer kosteneffectieve grensoverschrijdende betalingsoplossingen te introduceren en betekent een belangrijke stap in de wereldwijde expansie van het bedrijf.

Goedkeuring DFSA voor uitbreiding Ripple

De goedkeuring van de DFSA stelt Ripple in staat om zijn enterprise-grade infrastructuur voor digitale activa uit te rollen naar een breder klantenbestand in de VAE, waardoor de aanwezigheid in het Midden-Oosten wordt versterkt.

De licentie maakt het voor Ripple mogelijk om grensoverschrijdende betalingsdiensten aan te bieden, waaronder Ripple Payments Direct (RPD), waarbij zowel fiat als digitale activa worden gebruikt.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, prees de duidelijkheid van de regelgeving in de VAE en benadrukte de vooruitstrevende benadering van blockchain- en cryptocurrency-technologieën in het land.

Hij benadrukte dat het regelgevingslandschap van de regio de VAE positioneert als wereldleider op het gebied van financiële technologie-innovatie.

Strategische hub voor groei in het Midden-Oosten

De beslissing van Ripple om uit te breiden naar Dubai volgt op de vestiging van het regionale hoofdkantoor in 2020. De strategische rol van de VAE als financieel centrum geeft Ripple toegang tot snelgroeiende markten in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië.

Salmaan Jaffery, Chief Business Development Officer van de DIFC Authority, toonde zich trots op de voortdurende expansie van Ripple en onderstreepte de toewijding van Dubai om een toekomstgericht financieel ecosysteem op te bouwen.

De rol van Ripple in de groeiende cryptomarkt in de VAE

Als eerste aanbieder van betaaldiensten op basis van blockchain, goedgekeurd door de DFSA, is Ripple klaar om een centrale rol te spelen in het versnellen van de groei van de regionale cryptomarkt.

Door gebruik te maken van de status van Dubai als financieel centrum, wil Ripple een bredere toepassing van blockchaintechnologie in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië stimuleren, ter ondersteuning van de groeiende vraag in de regio naar efficiënte en veilige grensoverschrijdende betalingsoplossingen.

Ontwikkelingen van regelgeving in de VAE

De regelgeving in Dubai wordt steeds proactiever. Op 26 september voerde de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) strengere regels in voor bedrijven die crypto-investeringen promoten, waarbij alle marketingmaterialen disclaimers moeten bevatten om transparantie te garanderen en investeerders te beschermen.

De nieuwe licentiegoedkeuring van Ripple voegt toe aan zijn groeiende lijst van wereldwijde wettelijke erkenningen en versterkt zijn positie als belangrijke speler in het zich ontwikkelende landschap van digitale betalingen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX – trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

 

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version