Ripple, het blockchainbedrijf achter crypto XRP, heeft een grote stap gezet in Dubai. Het bedrijf kreeg namelijk een in-principe goedkeuring van de Dubai Financial Services Authority (DFSA).

Dit betekent dat Ripple zijn betaalservices mag uitbreiden vanuit het Dubai International Financial Centre (DIFC). Hiermee krijgt Ripple de mogelijkheid om zijn grensoverschrijdende betalingsdiensten in de Verenigde Arabische Emiraten flink uit te breiden.

Wat houdt dit precies in voor Ripple?

Deze goedkeuring geeft Ripple groen licht om zijn infrastructuur voor digitale betalingen aan meer klanten in de Emiraten aan te bieden. Met deze infrastructuur kunnen bedrijven snel en voordelig internationale betalingen doen, iets wat Ripple al langer probeert te verbeteren. Door de licentie kan Ripple nu nog meer bedrijven in de regio helpen met efficiëntere betalingen.

Brad Garlinghouse, de directeur van Ripple, is enthousiast over de vooruitstrevende houding van de Emiraten. Op X liet hij weten dat de duidelijke regelgeving in de regio een belangrijke reden is voor bedrijven zoals Ripple om hier te investeren.

‘Regelgevende duidelijkheid is wat bedrijven willen, en wat consumenten nodig hebben. De VAE begrijpt dat,’ aldus Garlinghouse.

Dubai als crypto-hub

Dubai staat bekend als een aantrekkelijke locatie voor bedrijven die met crypto werken, en Ripple is daar geen uitzondering op. Het bedrijf opende al in 2020 een regionaal hoofdkantoor in Dubai. De nieuwe licentie versterkt Ripple’s positie in het Midden-Oosten en wereldwijd.

Het is zelfs het eerste blockchainbedrijf dat een licentie krijgt van de DFSA.

De Emiraten bieden een gunstig klimaat voor crypto-ondernemingen. Steeds meer bedrijven zien de regio als een ideale plek om te groeien, vooral dankzij de snelle toegang tot markten in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië.

Wat wil Ripple bereiken?

De licentie in Dubai sluit goed aan bij Ripple’s doel: het verbeteren van internationale betalingen door deze sneller en goedkoper te maken. Door samen te werken met regelgevende instanties en te blijven investeren in belangrijke infrastructuur, wil Ripple een wereldwijde speler worden op het gebied van grensoverschrijdende betalingen.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version