Hans Turkesteen wordt als CFO ook lid van de Raad van Bestuur van Tata STeel Nederland. Plaum verlaat eind september het bedrijf. Deze maand wordt gebruikt om de taken over te dragen. Tata maakt bekend dat Turkesteen nauw zal samenwerken met CFO Koushik Chatterjee van het Indiase moederbedrijf.

Imtech

Turkesteen heeft eerder gewerkt als CFO bij Imtech, Stork en Intertrust. Bij deze bedrijven was hij gericht op grote transformaties en het verbeteren van bedrijfsresultaten. Tata Steel bevindt zich momenteel in de grootste transformatie van zijn ruim honderdjarige bestaan, van staalproductie op steenkool naar ‘groene’ productie op aardgas en uiteindelijk schoon waterstof. Een peperdure operatie waarvoor onder zijn voorganger Plaum geld wordt gespaard bij het Indiase moederbedrijf. Wat betreft de bedrijfsresultaten valt er voor Turkesteen ook het nodige te doen; in het afgelopen boekjaar leed Tata Steel meer dan een half miljard euro verlies.

Lees ook:

Transformatie

We zijn verheugd dat Hans per 1 september als CFO de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland komt versterken. Tata Steel Nederland is inmiddels begonnen met een grote transformatie en zijn kennis van en ervaring met dergelijke grote projecten zal van grote waarde zijn”, aldus T.V. Narendran, CEO van Tata Steel Limited en voorzitter van de Raad van Commissarissen van TSN.

“Ik kijk er naar uit om bij Tata Steel Nederland aan de slag te gaan op het moment dat het bedrijf op weg is naar een nieuwe, duurzame toekomst. Ik kijk er naar uit om samen met al mijn Tata Steel collega’s deze transitie te realiseren”, voegt Hans Turkesteen daar aan toe.

Chatterjee

In zijn rol als CFO van TSN zal Hans Turkesteen nauw samenwerken met de Executive Director en CFO van Tata Steel Limited, Koushik Chatterjee met als speerpunt het realiseren van een duurzaam financieel gezond Tata Steel Nederland.

Lees ook:

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version