Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van de resultaten van Nvidia, die volgens velen de stemming kunnen maken of breken.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening minder dan 0,1 procent lager, net als de Nasdaq-future.

Beleggers zullen proberen aan de resultaten van de fabrikant van AI-gerelateerde microchips en andere apparatuur af te lezen hoe het in het algemeen gesteld is met de vraag naar toepassingen met kunstmatige intelligentie, die een grote vlucht hebben genomen sinds de introductie van het taalmodel ChatGPT. Deze nieuwe industrie heeft de grote techbedrijven en daarmee de aandelenbeurzen als geheel stevig opgestuwd.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Wall Street gaat ervan uit dat Nvidia opnieuw tenminste een verdubbeling van de omzet en winst zal rapporteren, net als in de voorgaande kwartalen.

Later woensdag worden de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden gepubliceerd.

De olieprijs daalde ongeveer anderhalf procent. De WTI-future voor oktober noteerde 74,39 dollar en Brent-olie kostte 77,53 dollar.

Volgens ANZ daalde de olieprijs nadat deze dinsdag niet door het 200-daags gemiddelde wist te breken. Eerder steeg de olieprijs juist door zorgen over onderbreking van de aanvoer, onder andere in Libië.

De euro/dollar deed een stap terug op 1,1134. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1184 op de borden.

ING denkt dat er sprake kan zijn van een terugval na een sterke stijging van de euro tegenover de dollar, in reactie op de speech van Jerome Powell in Jackson Hole, waarin hij een renteverlaging door de Fed zo goed als aankondigde. “Er is waarschijnlijk wat ruimte voor een opverende dollar als het effect van de toespraak van Powell slijt en het risicosentiment afzwakt”, aldus ING.

Bedrijfsnieuws  

Nvidia noteerde rond het koersniveau van de afgelopen week, in aanloop naar de resultaten. Na de top in juni op 135 dollar daalde het aandeel tijdelijk tot 100 dollar om deze maand weer op te klimmen tot 128 dollar, waarmee de beurswaarde inmiddels 3,16 biljoen dollar is. 

Box heeft zijn outlook verhoogd en meldde dat zijn AI-producten de omzet laten groeien. Het aandeel steeg voorbeurs 5,7 procent.

Coinbase en MicroStrategy daalden voorbeurs ongeveer 1,4 procent, samen met de prijs van bitcoin, die onder 60.000 dollar zakte.

SentinelOne meldde kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren terwijl de omzetverwachting overeenkwam met de verwachtingen van analisten. Het aandeel steeg 1,8 procent.

Junee gaat vermoedelijk fors hoger openen, nadat het bedrijf een deal sloot met een partner van Nvidia in Australië om AI-producten en centra voor supercomputers te ontwikkelen in het land. Een daarvan zou 200 miljoen dollar moeten kosten.

NCino verloor 14 procent, na een licht tegenvallende omzet van het fintechbedrijf in het derde kwartaal.

General Motors stelt de productie in een geplande batterijfabriek met een jaar uit. De autofabrikant schakelt zijn overstap naar elektrisch rijden al een tijdje naar een lagere versnelling.

De Chinese maker van elektrische auto’s BYD, een rivaal van Tesla, maakte in de eerste helft van het jaar 24 procent meer winst van omgerekend 1,7 miljard euro, terwijl de omzet sterk steeg met 16 procent. Het bedrijf zet agressief in op buitenlandse verkopen nu er in China een prijsoorlog woedt.

De Chinese e-commerce-reus PDD Holdings, eigenaar van Temu, kwam deze week met sombere vooruitzichten die benadrukten dat de economische vertraging in China serieus is. Ook moet het bedrijf zijn aanvoerketen verbeteren, nu Chinese consumenten de broekriem aanhalen. De voordeelwebsite Temu is inmiddels in het vizier van toezichthouders in het Westen gekomen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag licht hoger. De S&P500 index steeg 0,2 procent tot 5.625,80 punten. De Nasdaq steeg 0,2 procent tot 17.754,82 punten en de Dow Jones-index sloot nagenoeg vlak  op 41.250,50 punten.  

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.


Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!



Share.

Leave A Reply

Exit mobile version